verlatingsangst.jpg

Daar waar iets jouw pijn raakt, raakt het ook jouw verlangen. Heb je daar weleens bij stilgestaan?

In deze blog geef ik je een waardevolle tip om liefde weer toe te kunnen laten in jouw leven.

Wat ik heb gemerkt in het werk wat ik doe met vrouwen, en zo ook bij mezelf, is dat we onze aandacht vaker hebben bij onze pijn dan bij ons verlangen. De cliënten die ik coach, hebben vaak al een hele weg afgelegd voor ze bij me komen. Ze weten vaak alle ins & outs van hun pijn wel. Waar het vandaan komt, in welk gedragspatroon het zich uit en wanneer het opspeelt.

En dat is super waardevol om te weten, maar daarna mag je deze kennis ook weer loslaten.

Wat ik vaak zie, is dat we ons geheel zijn gaan identificeren met onze pijn. Dat we de neiging hebben ons er helemaal in te wentelen. En indirect is dit een beschermingsmechanisme om het maar niet helemaal aan te gaan.

Ik heb verlatingsangst. Dus ik kan geen relatie aangaan.

Ik heb bindingsangst dus ik stoot mensen van me af of ik loop weg.

Your thoughts become reality.

Niets is blijvend. Zo ook niet je angsten.

En misschien heb je deze angsten al heel lang en zijn ze een beetje met je gaan vergroeien, maar het is nog mogelijk om je er weer van los te maken. Simpelweg door het niet meer te voeden. Door er niet nog meer boeken over te lezen. Door er niet nog meer over te praten. Door je er niet meer achter te verschuilen als zijnde iets wat nooit meer over gaat.

Door het levend te houden, blijf je het uitnodigen in je leven.

Wat ik bij mezelf merkte is, dat dat hoe meer ik ermee bezig was, hoe meer ik ook juist mannen aantrok met diezelfde pijn. Want dat klikte zo lekker in elkaar. Bovendien wist ik dan zeker dat het spaak zou lopen op de den duur en ik weer bevestigd werd in ‘zie je wel ik kan geen relaties aangaan.’ Zelf sabotage ten top.

Het is een beschermingsmechanisme en het dient ons niet meer. Tenminste niet als je ergens een dieper verlangen voelt om het WEL helemaal aan te gaan. Om WEL die liefde in jouw leven te ervaren waar je recht op hebt.

Wat als we al onze aandacht richten op ons verlangen in plaats van op onze pijn?

Op wat we WEL willen ervaren in plaats van niet. Op wat we WEL waarderen in onze partner in plaats van wat er nog ontbreekt? Op wat er WEL goed gaat en waar je WEL goed in bent in plaats van niet.

Vanuit acceptatie en verlangen kun je groeien.

Die diepere verlangens mag je weer gaan voelen, je hoeft ze niet meer weg te moffelen onder ‘ach het is wel oké zo’ of ‘ ik kan niet’ Ze mogen er zijn. Sterker nog ze willen er zijn om jouw die ervaring te geven die ook voor jou weggelegd is. 

Voel je dat je naar aanleiding van deze blog hier begeleiding bij kunt gebruiken? Schroom dan niet om me een e-mail te sturen. Je kunt me ook volgen op Instagram waar ik dagelijks deel over de liefde. Zie ik je daar?