23523
post-template-default,single,single-post,postid-23523,single-format-standard,theme-stockholm,stockholm-core-1.1,woocommerce-no-js,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-5.1.7,ajax_fade,page_not_loaded,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Trouw blijven aan jezelf

Trouw blijven aan jezelf

Volgens mij het meest lastige en tegelijkertijd het meest essentiële om je gelukkig te voelen als mens. Maar waarom is het toch zo lastig om trouw te blijven aan jezelf en wat vraagt het van je?

In mijn ogen begint het met een commitment aan jezelf. Dat je erachter kunt staan dat het kiezen voor jezelf belangrijk is. Vaak hebben we al het een en ander meegemaakt dat ons heeft doen beseffen dat het belangrijk is om trouw te blijven aan onszelf. Maar er ook werkelijk naar leven is nog niet altijd even makkelijk.

Trouw zijn aan jezelf begint bij weten wie je bent en wat je wilt. De weg naar binnen is nodig om dit te ontdekken.

We worden in het dagelijkse leven zo afgeleid en beïnvloed dat we de verbinding met onszelf makkelijk verliezen. We lopen een bepaalde weg en komen er, als we ongeluk ervaren, pas achter dat we het pad van een ander zijn gaan lopen. Dat wat je ouders voor je wilden of misschien je partner.

Jij mag nu jouw pad gaan ontdekken en daar trouw aan zijn!

Aan jouw natuurlijke ritme, wat je wenst voor jezelf en waar je in gelooft. Je bent een uniek mens en alles wat jij voelt dat klopt voor jou. Of het nu gaat om een partnerkeuze of de manier hoe jij jouw leven in wilt richten. Je mag daarin altijd kiezen voor datgene waar jij gelukkig van wordt.

Waarom is dat dan toch zo lastig?

Wanneer we de keuze te maken om meer te gaan kiezen voor onszelf dan roept dat wat op bij de mensen om je heen. Dat doet verandering altijd. Maar laat je je er door leiden, dat is de vraag, of blijf je staan?

Kiezen voor jezelf doe je niet een keer. Dat doe je iedere dag opnieuw.

Het enige wat me hier telkens weer bij helpt is om in te tunen bij mezelf. Door te voelen of wat ik denk en doe iets is van de ander of van mijzelf. Door mezelf regelmatig af te vragen of ik nog in lijn lig met wie ik werkelijk ben en wie ik wil zijn. En ook door mezelf accountable te houden. Naast mijn bed hangt een lijstje met een belofte die ik mezelf jaren geleden heb gemaakt. Het zijn zinnetjes die me helpen trouw te blijven aan mezelf. Zinnetjes die ik iedere ochtend even snel doorlees om mezelf eraan te herinneren waar ik voor gekozen heb.

Soms is dat trouw zijn aan mezelf spannend. Ik lanceerde bijvoorbeeld een paar maanden geleden The Pussy Practice  Een online cursus die je helpt jouw vrouwelijke kracht te vergroten door middel van het opwekken en cultiveren van jouw seksuele energie. Mijn intuïtie zei dat de cursus zo moest heten en tegelijkertijd dacht ik ‘You got to be kidding me?’  Ik wist namelijk dat als ik deze naam ging gebruiken dat ik zeker kritiek over me heen kreeg. En dat gebeurde.

Ik kon er voor kiezen om met hangende pootjes terug te lopen naar mijn hok, en de naam te veranderen, maar dit moest het gewoon zijn. De schaamte, walging en angst die anderen op mij projecteerden of er bij voelden was niet van mij. Ik herinnerde me eraan waarom ik deze cursus had gemaakt. Wat de voordelen zouden zijn voor de vrouwen die wel verder durfden te kijken. De energie die het ze op zou leveren, het plezier en de rust.

Dus hij bleef online staan. Nog steeds heb ik af en toe momenten dat ik denk ‘volgens mij vindt de hele wereld wat van me’ en op andere momenten voel ik mezelf zelfverzekerd en sterk. Ik weet wie ik ben, wat ik wil en doe dat altijd vanuit een goede intentie. Dus is het goed!

Wat iets in een ander aanraakt, is van hen. Dat een ander een oordeel geeft, vaak op basis van niet volledige informatie, daar hoef jij niets mee. Je kunt de mening of verwachting van een ander ontvangen, het mag er zijn, maar laat je er niet door laten leiden. Je innerlijke kracht zal groeien op het moment dat je trouw blijft aan jezelf.

Het meest makkelijke is dat natuurlijk in contact met gelijkgestemden. De mensen die net als jij denken en leven. En toch leer je het meest van het contact met anders denkenden. Kun je dan nog in je kracht blijven staan? Zonder dat je de ander gaat overtuigen maar gewoon trouw blijven aan waar jij in gelooft? Het is een on going proces wat steeds leuker begint te worden.

Wat is het waar jij trouw aan wilt zijn en wat zo belangrijk is dat je er geen concessies in wilt doen? Misschien tijd om een mooie nieuwe belofte voor 2020 aan jezelf te maken?

Liefs Manon

 

PS: Mijn agenda voor januari stroomt alweer lekker vol. Plan hier gerust jouw vrijblijvende kennismaking!

Manon Asbroek

info@manonasbroek.nl