Toen ik een aantal jaren zelf geleden begon te leren over rituelen en er daarna mee begon te werken, kon ik er nog weinig mee omdat ik het rationeel wel begreep maar nog niet voelde.

Wat had het voor zin om een mooi altaartje te creëren waar ik af en toe naar keek? Dat het niet om het altaartje an sich ging maar veel meer om intentie, focus & een stukje commitment begreep ik later pas.

Ik leerde dat rituelen energetisch iets openden in mezelf. Dat er een kracht bij vrij kwam en dat er soms magische dingen gebeurden. Inmiddels houd ik van rituelen en gebruik ze graag voor mezelf maar ook in mijn coaching.

Het opent namelijk een space, een energieveld waarin jij en je partner zich onder kunnen dompelen in liefde. Die ruimte hebben we nodig. Om af te stemmen en elkaar op een diepere laag te ontmoeten.

Een ritueel kan al zo simpel zijn als een kaars aansteken, met de intentie dat het licht de kamer zal verwarmen. Of dat je vanuit intentie de woorden hardop zegt: zoals ik deze kaars aansteek, zal ik de liefde in je hart aanwakkeren.

Het is de betekenis die jij eraan geeft en die je erbij voelt.

Het werken met rituelen is energetisch werk. Het gaat erover je helemaal te verbinden met datgene waar je naar verlangt en wat je wilt manifesteren in je leven. Daarna mag je erop vertrouwen dat de energie haar werk doet.

Ik wil 3 rituelen delen die je samen met je partner kunt doen:

Schrijf tijdens volle maan op twee aparte papiertjes op wat jullie los willen laten en waar jullie naar verlangen. Wat jullie los willen laten mag je mee geven aan het vuur. Dat wat jullie willen manifesteren leg je in het maanlicht. Bewaar dit laatste papiertje en bekijk een aantal maanden later eens wat er van uit is gekomen.

Een ander ritueel is samen jullie slaapkamer reinigen. Zet beiden de intentie dat je met het schoonmaak doekje en de stofzuiger alles meeneemt wat niet bijdraagt aan jullie liefdesleven. Als laatste kun je met witte salie of sandelhout wederom een intentie zetten. Doe het in een schaaltje of houdt de stick vast en waai met je hand de rook de kamer in. Zet de intentie dat de salie of het sandelhout liefde brengt tot in alle gaten, kieren en hoeken.

Een ander mooi ritueel die ik al vele malen heb gedeeld is The Love Jar. Ieder keer dat je een fijne gedachte hebt over je partner. Een compliment of een herinnering dan stop je die in the love jar. Dit mag overigens ook een mooie doos zijn die wat ruimer is. Wat je erin stopt mogen aandenkens zijn, bioscoopkaartjes van een film waar jullie zijn geweest, foto’s, een lieve kaart die je kreeg. iets wat je wilt zeggen of waar je naar verlangt maar nog niet uit durft te spreken of een bloem die je kreeg. Aan het einde van het jaar plan je een avond met je geliefde waarbij jullie de doos uitpakken en fijn herinneringen op gaan halen van alle mooie momenten samen.

Ik hoop van harte dat je wat hebt gehad aan deze tips. Laat me weten wanneer je ze hebt gebruikt (tag me op Instagram of stuur me gerust een mailtje dat vind ik erg leuk. Op zoek naar meer inspiratie? Dan vind je hier alle belevenissen dieboordevjol gevuld zijn met mooie liefdes rituelen!