aantrekken.jpg

 

Er is geen dynamiek die ingewikkelder lijkt als die van bindingsangst en verlatingsangst. Kort gezegd: het aantrekken en afstoten van elkaar. In deze blog deel ik een aantal inzichten en tips hoe dit patroon te doorbreken is.

 

Wat allereerst goed is om te weten, of wat je in je achterhoofd mag houden, is dat we allemaal in mindere of meerdere mate deze karmische relaties van aantrekken en afstoten tegenkomen. En waarom dat is, om onszelf te helen van wat ons nog in de weg zit om een onvoorwaardelijke liefdesrelatie aan te gaan. 

 

Je maakt als ware de weg vrij voor jouw diepste ervaring van intimiteit met iemand.

 

Wat je zal merken is dat deze dynamiek die zich afspeelt diep in jou, ook terugkomt in je verder relaties of vriendschappen. Ook daar spelen er namelijk nog issues met vertrouwen, je helemaal open durven stellen en je te verbinden op een dieper niveau.

 

We don’t heal alone, we heal through relationships.

 

Het aan blijven gaan is dus key.

 

Deze dynamiek maakt dat je steeds je uit verbinding met jezelf gaat. Met jouw grenzen, met jouw behoeftes maar ook met jouw hart. Op het moment dat je leert te voelen wat er is dan kan het ook gaan.

 

Aanwezig blijven is dus een aandachtspunt. Maar ook helder communiceren naar elkaar over wat er zich in je hoofd afspeelt en wat je voelt. Door te delen wat er in je gebeurt kan de ander je leren begrijpen. Zo bouw je een intieme band op.

 

En ik weet het, dit vraagt om moed. De bereidheid om jezelf te laten zien in al haar facetten.

 

Is het te spannend om te blijven en heb je toch even de ruimte nodig? Vertel je partner dat je terugkomt en wanneer.

 

Veiligheid en vertrouwen is dan ook waar je samen aan mag werken.

 

In mijn coaching leer ik je om mee te bewegen met wat er is. Dat betekent aanwezig blijven in je lijf, door gevoelens heen leren ademen zodat er ruimte in je ontstaat om de liefde weer te voelen die er ook is maar die vaak ten onder gaat aan de angst.

 

Mijn coaching is lichaamsgericht, werkt diep door en helpt jullie deze cirkel te doorbreken wanneer jullie daar beiden voor durven te kiezen. Binnenkort start het groepsprogramma voor stellen die meer intimiteit in hun liefdesleven willen ervaren. Stuur me gerust een e-mail wanneer je wilt kennismaken of als je behoefte hebt aan meer informatie.

 

PS: Volg me ook op Instagram voor dagelijkse tips over intimiteit binnen relaties.